Kitchen, the soul of the house

Em minha casa, é lá que nos reunimos. Adoro cozinhar com a minha família e amigos à volta.

Para mim, cozinhar é um acto de amor, tudo é importante, desde a escolha dos ingredientes até à  ornamentação dos pratos.

Adoro ter livros na cozinha, sou uma compradora compulsiva de livros, que sítio melhor para os colocar senão no sítio onde são necessários?

A arrumação e organização, como em tudo o resto, é fundamental. Adoro arrumar tudo em gavetas, até nos armários dispenseiros, para mim esse é o método ideal de organização. 

Assim, quando abrimos a gaveta temos todos os pratos, copos, talheres, utensílios de cozinha ou especiarias devidamente organizados. 

A iluminação convém ser bastante cuidada, nada como ter iluminação baixa na zona dos armários para não fazermos sombra a nós próprios. Os materiais devem ser resistentes e laváveis. 

O estudo do lay-out de uma cozinha é dos que mais se deve ter em atenção, toda a dinâmica tem que funcionar, o lava-louça, o fogão ou o frigorífico têm de estar colocados no sítio certo, só o facto de não estarem pode perturbar bastante a utilização de uma cozinha. 

Nunca me esqueci de uma passagem do livro como ‘água para chocolate’ da Laura Esquível em que ela nos explica a importância de cozinharmos com amor. 

ImagemImagem

In my house, this is where we gather. I love to cook surrounded by my family and friends.

For me, cooking is an act of love, everything is important, from choosing the ingredients to decorating the plates.

I love having books in the kitchen, I’m a compulsive book buyer, what better place to put them than where they are needed? Storage and organization, like everything else, is fundamental.

I love to store things in drawers, even in the cupboards, this is the ideal organizational method for me. That way, when we open the drawer we have every plate, glass, piece of cutlery, utensil or spice properly organised.

Lighting should be carefully chosen, there’s nothing like having low lighting in the cupboard area to avoid casting our own shadow onto them. The materials should be resistant and washable.

The lay-out of the kitchen is one that we should pay most attention to, the whole dynamics have to work, the dish-washer, the oven or the fridge have to be placed in the right place otherwise it will throw everything off.

I never forgot a passage from the book “like water for chocolate” by Laura Esquível in which she explains the importance of cooking with love. 

ImagemImagemImagemImagemImagemImagemImagem

Advertisements

About Atelier Lígia Casanova

Graphic, interior designer and art director for advertising movies. “To make room for happiness” is my moto. www.ligiacasanova.com

2 comments

  1. Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to mention that I have really enjoyed browsing your weblog posts. In any case I will be subscribing for your feed and I am hoping you write once more very soon!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: